Tillbaka till bloggen med rank 40, 1000 unika, 600 unika turfare mm

På Turfträffen i Uppsala i tisdags så satt jag bredvid Mathemagician och han beskrev sina senaste äventyr. Jag hade läst om en del av dem då jag följer hans blogg (http://virtuelltrevir.blogspot.se/). Men när jag nämnde det så var han inte sen att replikera: Vart blev det av ditt eget bloggande?

Vad svarar man när man har helt hållit sig borta från bloggande om Turf över ett halvår? Jag ledde över samtalet på något annat Turfrelaterat och försökte få honom att glömma det. Men jag har sedan dess tänkt på detta med bloggen. Lösenordet letades upp och jag kollade runt lite och beslöt mig för att dra ihop ett litet inlägg. Vad skulle då inlägget handla om. Om senaste cykletur(f)en? Om mina Turfbilder på Instagram? 1000 unika zoner som jag nådde i somras? 20 regioner och den nya medalj som infördes ? 600 unika turfare som jag tagit zoner ifrån med turfaren Hjortfot som nr 600?

Det är en konst att skriva blogg! Man måste ju glänsa över de andra så att man får mer “likes”! Bilderna måste var perfekta! Man kan inte stava fel! Tänk om en presumtiv arbetsgivare ser det, då får man ju aldrig jobb! Eller är det verkligen så? En vis kvinna i min närhet sade att en blogg skriver man ju som sig själv. Tänker man efter så är det nog så. Min blogg ska ju vara det, en blogg om mig och mitt turfande, mina mål med turf, alla spännande turfturer, alla härliga människor man möter ute på fältet, teoriturf när man sitter och grottar ner sig i statistiken på warded, mina fina medaljer, alla tokrundor som man gett sig ut på och cyklat så att batteriet tagit slut flera gång och man leder cykeln hem för att det är punka och ekrarna har gått av allihop.

Jag nöjer mig med en snabb återblick av dagens hemresa från jobbet. Det där turfpendlandet kan ta knäcken på vem som helst, särskilt den som väntar på att man ska komma hem. Jag har fem minuters resa hem men idag tog det en och halv timma! Jag gjorde nämligen misstaget att slå på turf precis när jag lämnade jobbet och hittade en ny turfare som tagit zoner, monicis. Sporrade av Morgam som just tagit zoner av 1000 st unika turfare och gårdagens bedrift av mig själv att ha tagit zoner av 600 st unika turfare så var jag inte sen att åka och ta hens zon! Sedan hittade jag en till unik turfare och en till och en till och helt plöstligt var jag i södra delarna av Uppsala och nära en, för mig, ny zon LångaBollar. Unika zoner ska man ju också jaga! Där fanns en till och en till och en till och på den vägen var det. Efter fem unika turfare, sju unika zoner och totalt fjorton zoner och poäng nästan ovanför nerflyttningsstrecket i Division 3 i seriespelet så var det dags att åka hem och inta lite mat och ladda inför helgens turfäventyr. Jag är gött sugen på att ta en långtur!

Ha en underbar Turfhelg alla turfare!

/mpmoke

 

One thought on “Tillbaka till bloggen med rank 40, 1000 unika, 600 unika turfare mm

  1. mathemagician

    Visst är det kul att jaga unika! Dock känner jag att det finns en viss risk att det blir extra hårt tryck mot nybörjare och att det därmed är vettigt att vänta med turfare som ännu inte har rank tio. Om man ändå inte skulle ta zonen, såklart.

Leave a Reply