Turfutflykt söder om Mälaren.

Turfutflykt:

Jag hade stämt träff med en kompis i Enköping för vidare färd mot Taxinge kakslott. Vore dumt att inte kombinera en sådan utflykt med att turfa! Jag kastade upp cykeln på takräcke och gav mig iväg i hyfsad tid.

Jag kom till Enköping en timma innan utsatt tid vilket gav mig ett ypperligt tillfälle att ta en snabb sväng runt Enköping. Det var en fin lite turfstad och under 46 minuter hann jag med att ta 14 zoner, varav några från Marrrs! Cykeln åkte upp på taket igen och vi rullade mot Taxinge slott för att äta kakor och beundra130 st  vackra brittiska bilar på Britmeet.

På vägen hem så lät jag kompisen åka själv, jag dröjde kvar i trakten för att äta glass, kolla in omgivningarna och givetvis för att turfa!

Först fem zoner i Mariefred, inte lönt att lasta av cykeln, tog en promenad istället. Fint ställe med Ångbåtsbrygga, gammal bebyggelse runt kyrkan och inte minst Gripsholms slott!

Turen gick sedan mot Stallarholmen och dess tre zoner som faktiskt togs genom att köra bil mellan, parkera och spatsera mindre sträckor.

Jag rullade sedan mot dagens stora mål, Strängnäs. Jag har kört igenom förut och tagit enstaka zoner men nu var det dags för cykeltur i den fina försommaren. Kul turfstad med lite utmaningar, uppför och nerför, klättring, cykel och promenader. Paus nere vid hamntorget där det pågick någon typ av musikfestival och raggare som cruisade ppå gatorna. Jag lämnade bara par-tre stycken zoner långt i ytterkanterna men annar så tog jag noggrannt zonerna, varav de flesta ägdes av Enköpingsturfaren Marrrs! 🙂

Tiden tickade och jag rullade norrut, hann med några unika i Enköping(bla fina Bredsand, hit måste jag komma tillbaka i sommar och ta ett bad!) plockade Roadchurch i Litslena, ÖrsaBridge och RamstaKyrka innan jag rullade in i Uppsala.

54 st zoner och ca 40 unika blev dagens resultat, bra skjuts upp poängmässigt! Nu leder jag min grupp i division2 i seriespelet.

Nästa inlägg kommer att handla om morgonens nyheter i Uppsala, om 820 pph och nytt vesslarekord!

 

 

 

One thought on “Turfutflykt söder om Mälaren.

Leave a Reply