Turfträff, lunchturf och nytt nick!

Turfträff: Under Bonanzan i Uppsala så träffade jag på lokala Turfaren Loket. Han har helt taggad av denna massiva ansamling av Turfare och tyckte  det var dags för fler regelbundna Turfträffar i Uppsala och skulle ta tag i det. Det gick någon vecka och bara för att se om han kom ihåg vad han pratat om så slängde jag iväg en fråga på chatten under det att jag var ute på en runda. Jojomensan, han kom allt ihåg det och slängde ur sig förslag på plats och tid, dels i chatten och dels i forumet. Responsen var väl sådär innan. Men när Turfträffsdagen väl inföll, 1 maj kl 18, så var det faktiskt ett flertal Turfare som begav sig till zonen UppStation där vi hade bestämt att vi skulle ses och sedan inta några bord på haket bredvid.

477156_10151566898659788_838543339_o

Det kändes lite som ett AA-möte. Vi gick ett varv runt bordet för att presentera oss. Skulle man säga sig nick och vanliga namnet eller bara nicket eller? Alla väntade på första steget från någon. Loket började: ” Hej jag heter Loket och jag är Turfare!” och sedan var isen bruten! På plats var  Kylarn, Kylarns sällskap utan nick(ej turfare), Loket, TriggerHappy, HogSquare, KingOfTheSlope, Chairman, Hylaeus och mpmoke. Det blev en hel del kul turfhistorier, strategiupplägg, beskrivningar hur de hade kommit in i Turf, och annat kul. Några timmar senare var det dags att bryta upp. Vi bestämde att vi skulle försöka få till en ny träff strax efter nästa omgångsslut. Men vem skulle sticka först och åt vilket håll? Mobilerna drogs upp för att kolla av kartan och sedan var det Tack och Hej och alla stack alla åt varsitt håll utan alltför stora konflikter. Hade varit värre om det var i slutet av en omgång!

Lunchturf: Är man skadad då man vid lunchtid drar fram mobilen för att kolla alternativen, Turf eller mat? Jag gjorde det i veckan, fick igång Turf, kollade in kartan och hittade en ny turfare nere vid zonen Järnbron. missing var hens nick och inspirerad av Morgams jakt på unika turfare så slängde jag på mig en jacka, grenslade hojen och rullade ner på stan. Då det hade kommit ut ytterligare turfare så stannade jag inte ens på vägen utan cyklade förbi flera goa zoner för att inte missa missing! Järnbron intogs, missing finns nu i listan av mina unika turfare och sedan var det dags att tänka på lunchmat. Jag hann dock ta en och annan zon på väg till lunchmaten, dock inte tillräckligt för att det skulle bli en runda.

Lunchturf

Lunchturf 2013-05-02

Under torsdagen 2 maj så blev det dock en längre  runda då jag drog iväg, även denna initierades av att jag såg en ny turfare på scenen. Mer om denna nya turfare nedan… Men iallafall. Jag hade ätit en stadig frukost så jag var inte så hungrig utan cyklade på i det fina vädret och efter att ha plockat 17 centrala zoner på 46 minuter så kunde jag med gott samvete inta en kopp kaffe och en Minipizza, knapp svettig då jag hade tagit det lugnt.

 

Nytt nick: Det var knappt så att jag visste att det gick men jag hade misstänkt det en längre stund. Turfare som försvinner från scenen och inte återkommer. Men ungefär vid samma tidpunkt dyker det upp nya turfare, kanske nyinflyttade då de inte är färskingar utan har höga ranker och många medaljer. Jag tog en kopp kaffe och knäppte igång Turf istället för att delta i det sociala snacket och Där! en ny turfare i stan! MatheMagician! Jag ursäktade mig i fikarummet, mumlade något om “ett ärende..”, kastade mig ut på cykeln in på OldCemetery och log då jag såg att stapeln tickade neråt och jag fick ännu en unik turfare i min lista. Det var ingen dålig turfare jag hade fångat, level 39 och medaljer så det hette duga! Härligt! en konstigt att man inte hört talas om denna turfare förut? Jag funderade lite till, lade ihop de olika ledtrådarna och förstod några zoner senare att denna “nya” turfare i själva verket måste vara en turfare som bytt namn! Vilket också verifierades i en blogg lite senare: Virtuellt Revir.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och blogga. Dags att svida om och bege sig iväg på träff/möte söder om Mälaren inom annat område än Turf. Hmm, jag har takräcke på bilen… Ska jag lasta upp cykeln kanske? Jag menar, det kanske blir lite tid över för att parkera bilen och ta en cykeltur för att “kika på omgivningen”… Jag återkommer med rapport om det blir någon sådan aktivitet!

Leave a Reply