Bilturf, nya turfare och tjockt i etern!

Ny omgång: Omgången drog igång och jag hade väl inte riktigt satt upp något mål för omgången. Hade jag satsat på att vinna så skulle jag givetvis gett mig ut direkt och tagit alla nollställda, gula zoner då de ger 50 extra poäng. Nu satt jag istället hemma och tittade på skärmen på de lyckliga turfare som var ute och rensade, och det tog inte många timmar innan de flesta gula var tagna redan första dagen, Mullezonerna Uppmulleone och PreacherChair var dock otagna, liksom andra zoner belägna i ytterkanterna av staden. På eftermiddagen så kunde jag inte hålla mig, jag tänkte kombinera nytta med nöja och bestämde mig för att testtur med sommarbilen i kombination med att ta någon gul zon men även plocka en och annan unik zon. Det blev en fin tur där jag fick en glass och kaffe under det att jag tog zonen Graneberg, åkte sedan vidare och plockade de för mig unika DoldaBryggan, Hemslöjdarn och TubeWood. Färden gick vidare och jag plockade de bilturfarvänliga zonerna LinnePath, MoraStenar, Gunsta och Krisslinge. Sedan var det dags att parkera för att gå en längre bit bort från bilen och ta SkogsRakan. Nu började det bli lite kyligt så jag avbröt bilturfandet och gav mig hemåt.

Nya Turfare: Man ser att att vissa turfare återkommer nu när våren och sommaren är i antågande, mmikey och muppian bland annat. De har varit lite passiva under vintern och bara setts till någon gång ibland, nu så var det som om de ville ta igen alla förlorad turftid och rensade hårt. mmikey såg jag till uppe i ottan (som vanligt) på 1a maj och muppian på långtur i västra delarna den måndag 29 april. Förutom de turfare som varit i ide under vintern börjar nu de frö som man har sått att slå ut. Av alla de man berättar om Turf för så är det faktiskt några som hänger på, tankar ner appen och testkör. Har de då tur så inser de tjusningen med Turf och är sedan fast! Bland de nya lokala namnen som jag har sett på de senaste så vet jag att jag har inspirerat följande: Robur, Hultán och qivasaa. Ska bli spännande att följa dem i turflistorna! Kommer de att bli vardagsturfare eller gå upp i eliten?! Jag har sedan innan fått med följande Turfare runtom i Sverige: GrodanTours, Boopan65, Jungebro, Muppian, Farzan, SGWedin och man kan beteckna dem som vardagsturfare, lite säsongsberoende.

VALBORG: Det har ju varit Valborgsfirande(sista april för er som inte vet vad Valborg är) i Uppsala med sedvanlig tillfällig massiv ökning av befolkningen. Detta innebär ju också att det blir mer belastat i mobilnätet förstås. Under tisdag morgon 30 april tog jag en sväng genom stan för att kolla in ekipagen som skulle vara med på forsränningen och då passade jag givetvis på att att några zoner, RailBush, BlackBack, Råabron (unik turfare!) Odenbridge, Järnbron, Valvzone, UpDoom, KonstigKonst och DayZone. Klockan var ju bara runt 09:30 så det gick hyfsat att komma fram och inte så farlig övertagstid och jag fick behålla zonerna under nästa hela forsränningen. Det var dock värre när jag senare gav mig ut efter kl 13:00. Första zonerna i Kåboområdet gick bra och jag plockade: Botaniczone, DinoZOne, RollingStones, Döbelnsplätt, Biozone, Knockonwood, KaboZone, Arosfield, Oakvillage, KarlWood. När jag närmade mig studentområdet Triangeln och Rackarberget så gick det lite trögare att komma fram, dels med cykeln men även att få zonerna men jag fick iallafall Pärleporten och Rackarberg. I Ekonomikumparken var det tusentals(15.000 pers läste jag någonstans) människor i olika stadier av feststämning, alltifrån pensionärer uppsluppna av våren till ungdomar redlösa av alkohol. Det kändes ändå hyfsat då många poliser patrullerade och diverse frivilligorganisationer var på vandring genom stan. Zonen Rackarn var det dock värre med. Jag ledde in min cykel i folkhavet och ställde mig mellan några som hade picknick och några som “untzade” till musiken som pumpade ur en ombyggd Volvo Sugga. Turf var igång, gubben lyckades så småningom bestämma sig för att stå på ett ställe och stapeln började räkna ner. Sedan hände det inget mer trots några minuters väntan(kändes det som.) Jag startade om, Turf drog igång, gubben hoppade omkring till takt av musiken och stod sedan still (vätskepaus?) och stapeln räknade ner. Picknickarna bredvid började känna sig obekväma med att jag stod där och skymde solen och lekte med min mobil. Jag väntade dock några minuter till men gav sedan upp i tron att jag inte fått zonen. Senare kontroll visade dock att jag hade fått den.Efter 17 så var det dags för en lite efterjobbettur och jag plockade Botaniczone, DinoZone, Pärleporten och kunde sedan ta Rackarn helt utan problem, festen var på avtagande och betydligt färre människor på plats i Ekonomikumparken men desto mer skräp, som vanligt tyvärr. Jag plockade vidare Celsiuszone och Stabbyfield på vägen. Sedan blev det ingen mer turfrunda under Valborg, plockade dock Myrstenen mellan kase och efterrätt 🙂  Jag träffade på turfaren Robur vid kasen i Stabby, jag skulle efter att ha deltagit i framförande av vårsånger “bara” kolla på Turfkartan om det var någon fart på stan och då var Robur alldeles i närheten och vi fick bytt några ord, kul!

Vi har ju även haft en turfträff i Uppsala, jag har lunchturfat och en lokal turfare har bytt nick, men mer om detta i nästa inlägg. Vi ses där ute på Turfscenen!

 

 

3 thoughts on “Bilturf, nya turfare och tjockt i etern!

  1. admin Post author

   Punkteringsfria däck från Biltema är lösningen!
   Sedan jag monterade dem förra sommaren har jag inte haft punka, men jag försöker förstås undvika de värsta glassplitterhögarna!
   Och sedan kan man gå med cykeln bredvid sig ibland..
   🙂

Leave a Reply