Omgången närmar sig sitt slut

Turfspelandet är indelat i omgångar och varje omgång håller på ca en månad. Denna omgången började närma sig med stormsteg och jag hade varit lite för inaktiv för att nå mitt mål med Turfandet. Mycket berodde på att jag hade varit med och arrangerat Turf Bonanza Uppsala 2013, VM i Turf! Mer om det senare.

Jag hade nu några dagar på mig och mål för omgången hade varit att försöka komma upp ett steg i ranking, att försöka klättra upp i seriespelet samt att ta en och annan medalj.

medal47_staminator

Medalj hade jag lyckats med, Staminator för 100 tagna zoner inom 24 timmar. Det var en uppfriskande och förvånansvärd enkel medalj att ta, gällde bara att cykla! Kan hända att jag kommer med ett inlägg om detta, men tills vidare för ni nöjer er med bakgrundsbilden som grabbades under turfandet den dagen 🙂

Det var värre med de andra målen, seriespelet till exempel. Jag hade hamnat i grupp 4 i Division 2 i seriespelet, en förvånansvärd enkel grupp och efter min Staminator-tur så hade jag faktiskt gått upp i ledningen i den gruppen, före Enköpingsturfaren Marrrs. Sedan helt plötsligt, efter Bonanzan, så insåg jag att jag hade rasat ner till tredjeplats med typ 20.000 poäng efter, alltså en hel del cyklande för att komma ikapp.

Fredag 26 april och arbetsveckan tog slut och jag lyckades komma ut tidigt från jobbet för en gångs skull. Detta i kombination med att kvinnan i mitt liv skulle åka från stan och jag var gräsänkling för ett dygn passade bra in för ett försök att se om jag kunde plocka in lite poäng. Jag vinkade av henne vid UppStation och cyklade sedan hem på Turfvis, dvs en liten extra omväg för att plocka en och annan zon att värma upp med. 2 timmar, 29 minuter och 20 zoner senare var jag hemma. Jag svidade om och satte mig sedan framför www.turfgame.com och loggade in på forum för att få lite inspiration, kollade igenom min statistik på warded.se/turf för att hitta poänggivande rundor, laddade med dricka och färska batterier till cykellyktan för att sedan hoppa på cykeln kl 22:08 för lite kvällsturf!

Trots den sena fredagskvällen så var det ändå turfaktivitet i centrala stan så jag riktade in mig på zoner strax utanför centrum för att senare plocka de centrala zonerna när det lugnat ner sig lite. Turfparet KingOfTheSlope(som siktade på att komma upp i Turfettan i seriespelet)  och Chairman röjde på bra så jag fick hålla mig en bra stund i ytterkanterna innan jag slutligen kunde komma ner i centrum och följa deras spår. Det var löningsfredag så det var bra röj på stan men jag kände mig ohotad på Turfscenen och klockan var ännu inte så sen att man kunde råka ut för ev andra obehagligheter såsom fyllerister eller andra muckande individer. Den enda egentliga överraskningen var att jag plötsligt fick höra “Zone lost!”. Jag fickade upp mobilen ur fickan och noterade att ememel helt plötsligt dykt upp och tagit en zon! Något som han för övrigt skrivit i sin blogg http://virtuelltrevir.blogspot.se/.

Kung_2013-04-26

Kl 01:14 tog jag sista zonen då jag kände att det var dags att avrunda. Jag hade nu krona på mitt huvud (regionlord), 63 zoner i min ägo och 430 pph (poäng per timma) som tickade in. Jag hade klämt 24.74 km på cykeln, och totalt under turfturen hade jag plockat in 8648 poäng, alltså klättrat en bit upp i serietabellen men låg fortfarande efter.

Lite statistikcheck och forumläsande senare så var det sängen som väntade, zzzzzzzzzzzzz

 

Leave a Reply